Werkgroep Geschiedenis Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

Werkgroep Geschiedenis Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
NVAB - Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

  • Dr. André Weel
  • Dr. Jurjen Breedijk

De Werkgroep is opgericht door Dr. André Weel en Jurjen Breedijk, van wie de eerste fungeert als curator van de boekencollectie.

Bijeenkomsten

Witness Seminar (2019)

  • Op 31 oktober 2019 hield de Werkgroep in het Trefpunt een Witness Seminar over de ontwikkeling van de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.
    In het Tijdschrift voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (mei en juni 2021) doen André Weel, Hans Dam, Jurjen Breedijk en Piet Kroon verslag van deze bijeenkomst, in combinatie met een literatuuroverzicht van veertig jaar geschiedenis van dit vakgebied in Nederland.

Boekpresenttie André Weel en Gerda Jekel

  • boekpresentatie André Weel en Gerda Jekel
  • De  multidisciplinaire stichting ICOMH-IFOH, voornamelijk bestaande uit psychologen en bedrijfsartsen, werkte veertig jaar lang intensief aan dit thema. De resultaten zijn gebundeld in een boek dat de geschiedenis van ICOMH-IFOH beschrijft en dat toegang geeft tot alle relevante documenten. Tijdens de boekpresentatie spraken Cees Helms ('Welcome to the former IFOH-members') en André Weel ('IFOH's Heritage: a presentation'), Aan het slot passeerde de formele liquidatie van de IFOH door Mary Manolias en Cees Helms. A. Weel en G. Jekel, ICOMH-IFOH. Mental health at work 1964-2005 (2022).

Groep Beens (2023)

Bronnen

De Werkgroep voert het beheer over het archief en de documenten van de ICOMH-IFOH.